Velkommen      For bobileiere      Vanlige spørsmål
Skriv ut denne sidenLegg til i favoritter
Vanlige spørsmål
 
Nedenfor er en oversikt over en rekke vanlige stilte spørsmål. Vi håper du finner svar på det du lurer på her, men send oss gjerne en e-post til info@nordicstops.com dersom det er noe annet du ønsker å spørre oss om.
 
Spørsmål:
 
Svar:
 
 
Selvforsynt betyr at din bobil må ha et toalett og innebygde tanker for avfallsvann. Du må ha egen strøm- og vannforsyning. Dersom verten tilbyr noen av fasilitetene er disse tydelig markert i guideboken.
 
Du kan se generell beliggenhet under menyvalget Dine verter. Kartene viser ingen detaljer, men kan hjelpe deg å gjøre en kvalifisert vurdering av om du ønsker å bli medlem av Nordic Stops.
 • 3. Vi skal reise med noen venner som kjører egen bobil, må de ha eget medlemskap?
 • Ja, alle bobiler som overnatter hos en Nordic Stops vert må ha et medlemsklistremerke i vinduet. Husk at dere er gjester hos en familie som driver næringsvirksomhet på stedet. Vertene må være trygge på at samtlige overnattingsgjester er kjent med, og har godkjent, våre atferdsregler.
 • 4. Hvorfor skal vi introdusere oss ved ankomst?
 • Et enkelt "hei" når du ankommer og "ha det" når du drar er sentrale prinsipper i konseptet som startet i Frankrike for ca 20 år siden. Nordic Stops handler om å knytte eventyrlystne og nysgjerrige bobilturister sammen med lokale aktører innen bygdeturisme som er lidenskapelig opptatt av sine produkter og tjenester. Den personlige interaksjonen fører ofte til at du lærer mer om produktene og deres opprinnelse og sitter igjen med varige minner om besøket (for ikke å nevne et spiskammer eller kjøleskap full av ferske råvarer).
 • 5. Hvorfor lar vertene oss parkere gratis over natten? Hva er haken?
 • En av grunnene er at vertene ikke trenger å tilby noen fasiliteter utover en parkeringsplass for natten. Nordic Stops vertene er også lidenskapelig opptatt av de lokale produktene eller tjenestene de tilbyr og jo flere besøkende de har, jo større er sjansen for å oppnå et salg. Selv om det ikke stilles noen krav til at du må kjøpe noe fra verten er de sikre på når du ser kvaliteten på det som tilbys, og opplever den personlige servicen fra vertsfamilien, vil det være vanskelig å ikke kjøpe noe! Selv om du ikke kjøper noe vil din positive opplevelse videreformidles, og dette vil medføre flere kunder.
 • 6. Kan vi fylle vanntanken og kvitte oss med avfall hos vertene?
 • Hos de fleste vertene vil dette sannsynligvis ikke tilbys. Stadig flere verter tilbyr allikevel en eller flere av disse tjenestene og dette vil fremgå av guideboken. Veldig få har fasiliteter for å kunne tømme toalettanker (svartvann). Husk at din vert ikke driver en campingplass, men i de fleste tilfeller en bondegård eller produksjonsbedrift. Selv om de er ivrige på å oppfordre turister til å besøke sitt lokalområde så er de avhengige av å kunne jobbe som normalt. Det faktum at bobiler kan etterfylle og tømme tanker på campingplasser betyr at de kan bli invitert til å overnatte hos en vert uten å forstyrre deres arbeidsrutiner.
 • 7. Hvorfor kan jeg ikke bestille en plass over telefon?
 • Igjen, vertene driver ikke campingplasser og har ikke kapasitet til å svare på løpende henvendelser fra bobileiere. Selv om de ønsker å invitere gjester for å lære om sine produkter er de også avhengig av å kunne jobbe som normalt gjennom dagen. Noen verter ønsker allikevel å bli oppringt på forhånd og disse er markert tydelig i guideboken.
 • 8. Hvordan kan jeg vite om det er plass til bobilen min hos en bestemt vert?
 • Noen verter foretrekker at du ringer på forhånd og disse er tydelig markert i guideboken. I de fleste tilfeller vil du ikke vite om det er ledig plass før du ankommer, men det er lite sannsynlig at en vert ikke er i stand til å la deg overnatte. Ved en sjelden anledning kan allikevel en vert, av personlige eller jobbrelaterte grunner, ikke ha anledning til å ta imot bobiler og vi ber våre medlemmer vennligst respektere dette. Men kom gjerne tilbake.
 • 9. Vil vi ikke føle oss presset til å kjøpe noe fra verten?
 • Nei. Deler av vår målsetning med Nordic Stops, som samtlige verter godtar, er kun å spre kunnskap om lokale råvarer og bærekraftig landbruk og å sette bobilturister i kontakt med aktører innen bondeturisme. Dersom du ønsker å kjøpe noe, fint, men vertene forstår godt at ikke alle besøk fra potensielle kunder ender med et salg. Dette gjelder både bobilkunder og «vanlige» kunder. Over 20 års erfaring fra Frankrike og andre land hvor de har tilsvarende konsepter, viser allikevel at fristelsen for å kjøpe ferske råvarer eller unike produkter ofte er stor, spesielt med litt ekstra kontanter tilgjengelig fordi de ikke trenger å betale for overnatting.
 • 10. Ettersom det ikke er en campingplass, hvordan vet vi at stedet er egnet for bobiler?
 • Alle Nordic Stops vertene har fått forklart konseptet og forstår at de trenger å tilby en passe stor (minimum 4,5 x 8 meter) og relativt flat parkeringsplass for bobiler. Det kan være på asfalt, grus eller gress, men må ikke helle for mye eller være for myk. Adkomst kan være langs en grusvei, bakken kan være noe ujevn og du kan ha landbruksmaskiner og bygninger rundt deg, men husk at du ofte bor på steder hvor det drives landbruk. Spesielle ting du må være oppmerksom på, slik som smal vei eller adkomst, bratte bakker, o.l. vil være tydelig notert i guideboken.
 • 11. Jeg har en stor bobil, kan jeg fremdeles bli medlem av Nordic Stops?
 • Ja, selv om riktignok ikke samtlige verter kan ta imot store bobiler. Dette vil normalt skyldes utfordringer med å manøvrere en stor bobil på stedet. I guideboken benyttes et symbol (>30ft) for å vise om en vert kan ta imot bobiler over 30 fot (tilsvarer 9,14 meter).
 • 12. Hvorfor skulle jeg ville overnatte et sted uten noen fasiliteter?
 • Det er sant at du kanskje ikke får svømmebasseng, bar, tennisbane og kveldsunderholdning, men det du får tilgang til et fantastisk tilbud av ferske råvarer, lokalbrygget øl, hjemmelagd håndverk, unike opplevelser og ofte overveldende omgivelser. Kombinert med muligheten for å treffe mennesker som dyrker eller lager maten du spiser eller ølen du drikker og å lære litt om deres liv. Selvfølgelig kan campingplasser være flotte og selv om du bruker Nordic Stops så trenger du fra tid til annen å finne steder hvor du kan tømme avfallstanker og lade opp batteriene. Fra egen erfaring med konseptet i Frankrike vet vi allikevel at minnene du tar med deg fra disse opplevelsene blir hos deg lengre enn krangling om en solstol ved et overfylt basseng…
 • 13. Hvorfor er det behov for fornyelse av medlemskapet hvert år?
 • Før påske hvert år lager vi en komplett ny versjon av guideboken. Ettersom konseptet blir mer allment kjent vil stadig nye verter bli lagt til, men det vil også være verter som, av forskjellige grunner (pensjonering, salg av eiendommen, sykdom, nedleggelse, etc), ikke ønsker å fortsette å tilby overnatting for Nordic Stops medlemmer. Spesielt disse forhenværende vertene vil ikke ønske å bli forstyrret av bobileiere og uansett, i disse tilfellene, vil du ikke kunne overnatte der hvor du hadde planlagt.
 • 14. Jeg reiser alltid med hund(er). Vil de bli akseptert hos Nordic Stops vertene?
 • De fleste stedene vil akseptere hunder, dette vil være tydelig markert i guideboken. For noen verter, som signaliserer i guideboken at de ikke aksepterer hunder, kan dette bety at de ikke aksepterer hunder innendørs eller på gårdsplassen. Det kan derfor lønne seg å spørre ved å ringe på forhånd ettersom de kanskje aksepterer at du holder hunden i bånd, enten på tur eller ved bobilen.
 • 15. Tilbyr vertene fasiliteter jeg normalt finner ved en campingplass?
 • I utgangspunktet ikke. Husk at dette ikke er campingplasser og nettopp dette er grunnen til at konseptet fungerer så bra for bobiler som er fullstendig selvforsynte for minimum ett døgn. Noen av vertene tilbyr allikevel noen fasiliteter, som for eksempel gratis Wi-Fi og vann. Erfaringen fra andre land med lignende konsepter er allikevel at vertene bestreber seg på å legge forholdene til rette for bobilgjestene, spesielt med tanke på strøm, vann og avfall. Dersom strøm er tilgjengelig er dette normalt en betalbar tjeneste og Nordic Stops anbefaler en pris på ca NOK 30-40 for 24 timer (tilsvarende det du betaler på en campingplass).
 • 16. Kan jeg bruke generator hos vertene?
 • Normalt ja, bare husk å spørre verten på forhånd slik at du eventuelt kan parkere slik at du ikke forstyrrer andre gjester. Uansett bør du vise hensyn til dine omgivelser.
 • Klikk her for å bli medlem

  Tilbake til toppen


  Copyright © 2012 Nordic Stops - JKHage.

  E-post: info@nordicstops.com